Workshops: Samen groeien in synergie

Bij onze workshops draait het allemaal om het creëren van een omgeving waarin teams kunnen gedijen en groeien. We geloven dat collectief leren de sleutel is tot succesvolle organisaties en daarom richten we ons op het bevorderen van samenwerking, interactie en creativiteit.

Onze workshops zijn ontworpen om meer te zijn dan alleen educatieve sessies. We willen een ervaring bieden die inspirerend en motiverend is, waarbij deelnemers worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en nieuwe vaardigheden en inzichten te verwerven.

Tijdens onze workshops maken we gebruik van verschillende interactieve en participatieve methoden om de betrokkenheid van de deelnemers te vergroten. We moedigen actieve deelname aan en stimuleren de uitwisseling van ideeën en perspectieven. Door te leren van elkaar en samen te werken, kunnen teams nieuwe oplossingen en benaderingen ontdekken die ze anders misschien niet zouden hebben overwogen.

Onze workshops zijn gericht op het versterken van samenwerking binnen teams en het bevorderen van een cultuur van open communicatie en vertrouwen. We geloven dat wanneer mensen effectief kunnen samenwerken en hun ideeën vrij kunnen delen, ze betere resultaten kunnen behalen en een veerkrachtige toekomst kunnen opbouwen.

Kortom, onze workshops zijn niet alleen bedoeld om kennis te delen, maar ook synergie te creëren. We willen organisaties helpen groeien en bloeien door middel van collectief leren en actief samen te werken. 

Type workshops

Wordt op 5 januari aangevuld.

Het proces

01.

Persoonlijk consult en behoefteanalyse

Indien er reeds eerder een organisatieanalyse heeft plaatsgevonden, blijft deze stap achterwege, anders begint onze begeleiding met een diepgaand persoonlijk gesprek, het liefst op het kantoor van de werkgever. Tijdens dit consult leggen we de basis voor een succesvolle samenwerking door de specifieke behoeften van de organisatie in kaart te brengen. 

In het verkennende gesprek staat het begrijpen van de uitdagingen en doelstellingen centraal. We luisteren actief naar de behoeften, zorgen en doelstellingen van de organisatie en haar werknemers. Dit helpt ons een volledig beeld te krijgen van de situatie en stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden.

Na het verkennende gesprek stellen we een gedetailleerde offerte op die aansluit bij de geïdentificeerde behoeften.

02.

Directieproef en maatwerkafspraken

Onze benadering begint met het voorleggen van de voorgestelde training aan de sleutelfiguren binnen de organisatie (Directie, HR etc.) met als doel hen de gelegenheid te bieden de training zelf te ervaren. Wij geloven sterk in het ‘voelen’ van de ervaring, zodat werkgevers en leidinggevenden een dieper begrip krijgen van de impact en het nut van de training.

De directie wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een proefsessie. Dit geeft hen de mogelijkheid om de training in actie te ervaren, eventuele aanpassingen voor te stellen en te voelen hoe de inhoud naadloos aansluit bij de behoeften van het bedrijf. Het ‘voelen’ van de training zorgt voor een persoonlijke betrokkenheid en een sterke basis voor de verdere implementatie.

Deze proefsessie biedt niet alleen een top-downbenadering, maar moedigt ook inspraak aan. We streven ernaar specifieke feedback en suggesties te verzamelen, waardoor de training verder op maat kan worden gemaakt voor maximale relevantie.

03.

Uitvoering van de workshop

Na een grondig voorbereidingsproces met de directie en managementteams is het tijd voor de daadwerkelijke uitvoering van de workshop. In deze fase brengen we de op maat gemaakte training tot leven, waarbij we de vastgestelde doelen nastreven en interactieve sessies bieden.

De workshop wordt geleid door onze ervaren trainers, die niet alleen deskundig zijn in het onderwerp, maar ook getraind zijn in het aansturen van boeiende en effectieve groepssessies. Tijdens de workshop wordt de nadruk gelegd op participatie, open communicatie en praktische oefeningen om een actieve betrokkenheid van alle deelnemers te waarborgen.

We moedigen een open dialoog aan, stimuleren discussies en bieden ruimte voor het delen van ervaringen. De workshop is ontworpen om niet alleen leerzaam te zijn, maar ook om een positieve dynamiek te creëren, die bijdraagt aan een constructieve en gezonde werkomgeving.

04.

Evaluatie, individuele reflectie en toekomstige acties

Na de workshop volgt een cruciale fase van evaluatie en interactie. We verzamelen waardevolle statistieken en feedback, zowel op individueel als op groepsniveau. Deelnemers krijgen de kans om hun persoonlijke ervaringen te delen middels een enquête. Op verzoek kan eventueel in een daaropvolgende groepssessie kort een samenvatting worden gegeven van de workshop en wordt nog eens de algehele impact van de workshop geëvalueerd.

De verzamelde feedback dient als basis voor verdere aanpassingen en maatregelen. Samen met de organisatie bepalen we toekomstige stappen, waaronder mogelijke vervolgtrainingen of verdiepende workshops. Het eindrapport consolideert deze bevindingen en biedt concrete aanbevelingen om de behaalde positieve veranderingen te behouden en te versterken.

Mochten er bepaalde zorgen geuit of geconstateerd worden, dan hebben wij altijd een breed netwerk aan specialisten, die beschikbaar zijn voor de zorgvraag.

Deze stap waarborgt dat de training niet alleen een eenmalige gebeurtenis is, maar eerder een continu proces van groei en verbetering binnen de organisatie.

Gerelateerde artikelen

Neem gerust contact op bij vragen. Bij Curiosus staan we open voor maatwerkoplossingen en bespreken we graag alle mogelijkheden voor je organisatie.